E2h

Hur vet riskerna med att använda vatten på flaska

Visst, har nästan alla köpt och druckit vatten på flaska

Visst, har nästan alla köpt och druckit vatten på flaska. Visst, bryr de flesta av dessa människor inte om att spendera pengar för att dricka friskt vatten. Visst, många människor tror att buteljerat vatten är naturligt källvatten. Men sanningen är, kan flaskvatten vara osäkra, ohälsosamma, och ett farligt alternativ till kranvatten. Några av dessa produkter är inte ens källvatten, men marknadsförs som sådana.

Chockerande men sant - vattnet i ditt vatten dispenser är osäkert. Det finns många anledningar till varför du bör undvika att använda vatten på flaska även om det har gått igenom många vattenfilter. Här är bara några av de beprövade faror av denna till synes säker vätska:

Hur vet riskerna med att använda vatten på flaska. Buteljerat dricksvatten kan ha mer bakterier än kranvatten.
Hur vet riskerna med att använda vatten på flaska. Buteljerat dricksvatten kan ha mer bakterier än kranvatten.

  • Buteljerat dricksvatten kan ha mer bakterier än kranvatten. The University of Texas avslutat en undersökning om vad som händer med buteljerat vatten när den är förseglad upp igen för senare konsumtion. Deras rön: från en koloni av bakterier per 1 ml vatten, kan 38.000 kolonier av bakterier skapas i samma 1 ml vatten. Kranvatten, å andra sidan, producerade mindre än hundra kolonier av bakterier. Under tiden är det färre bakterier produceras om vattnet lagras i kylare. Den snäva tätning och sval miljö i kylarna bromsa bakterietillväxt. En annan studie gjordes vid Baylor University. Den här gången, fokuserade de på huruvida buteljerat vatten är säkert att använda i kontaktlinser. Eftersom flaska vatten upplevs tryggt, många människor tror att det är ett billigare alternativ till kontaktlinslösningar. Deras resultat: 48% av den testade buteljerat vatten har levande mikroorganismer, inklusive de som kan orsaka sjukdomar. Vissa märken har också formar, jäst och amöbor.
  • Dricksvatten delar kemikalierna från flaskan huset det. Vet du att flaskorna används för att lagra kommersiell vatten består av dödliga kemikalier? Sant, och många studier visar att. Den PET-flaskor, till exempel, marknadsförs som ett miljövänligt vatten lagring alternativ. Men dessa har ftalater som kan komma ut i vattnet. Denna farliga kemiska fungerar genom att lura kroppen att det är en normal hormon, vilket gör din kropp processer onormal. Dessutom tillverkar ett kilo PET-flaskor kräver 17,5 kg vatten. Dessa risker har lett till bättre alternativ som glasflaskor. Till skillnad från plast, kan glasflaskor skyddar vätska bättre.
  • Renat, destillerat och omvänd osmos vatten är som flytande gift. Ständigt dricka dessa typer av vatten leder till många hälsoproblem som cancer, hjärt-kärlsjukdomar, mineralbrist, ett surt tillstånd, och undernäring.
  • Miljörisker. Den kontinuerliga popularitet buteljerat vatten har lett till fler och fler plastflaskor i deponier. Faktum är att endast cirka 10 procent av dessa flaskor återvinns, medan resterande 90% slutar som hot mot vår miljö och hälsa.
  • Politiska och ekonomiska risker. The "vurm" over buteljerat vatten fortsätter att vara en källa till lukrativa inkomster för stora vatten industrin. De använder bara växter och stora utrustning för att lura folk. Men dessa anläggningar är ingenting annat än verktyg för konspiration för att producera pengar genom att ta över vatten - ett grundläggande behov och en rättighet för alla människor.

Så nästa gång du sätter vatten i ditt vatten dispenser, lära dig mer om vattenfilter. Du kanske bara att spendera värdelösa pengar för något som kommer att orsaka cancer. Genom att göra detta, kan du marknadsföra bättre och längre liv utan att behöva vara en slav av buteljerat vatten.