E2h

Hur veta vad de bästa livsmedel är att sänka kolesterol

När ämnet är hälsa, är allt surr om kolesterol. Hantering kolesterolnivåer är viktig oavsett hur fysiskt aktiva eller hur ung du är.

Kolesterol är en fråga som hanteras av många hälsoexperter och alla av samma skäl - kolesterol orsakar stora hälsoproblem, kan kolesterol förvärra nuvarande hälsotillstånd, och eftersom kolesterol frågor kan lätt lösas. Ja, du läste rätt. Ett antal sjukdomar är numera så kallade "livsstil diseases' - sjukdomar som främst orsakas av dålig livsstil val. Fet, fet mat är vad du medvetet beställa på snabbmat och söta produkter och föremål fyllda med konserveringsmedel är vad du är van att köpa. Men att välja en sundare livsstil är inte ens hälften så komplicerat som vad du kanske tror.

Hur veta vad de bästa livsmedel är att sänka kolesterol. Vitlök.
Hur veta vad de bästa livsmedel är att sänka kolesterol. Vitlök.

Att vara en upplyst konsument kan vara det bästa sättet att bekämpa kolesterol. Statistiken visar att de människor som lider av sjukdomar som till följd av kolesterol blir yngre och yngre. Och trots att dessa unga människor ses som mycket friskare, finns det fortfarande sätt att komplettera en hälsosam livsstil och äta sundare är en av dem.

Här är några av de bästa livsmedel som är kända för att sänka kolesterol.

  1. Frukt. Fiber är en viktig komponent i att snabbt sänka kolesterol och frukter är riklig med det. Plocka färska frukter, och om du vill saft, gör din egen med hjälp av en juicepress istället för att köpa juice från mataffären - de har redan behandlats, och några av dem innehåller tillsatt socker.
  2. Vitlök. Med de flesta recept, det finns inget som heter för mycket vitlök. Bortsett från smaken, innehåller vitlök föreningar som hjälper undertrycka bildningen av kolesterol i kroppen.
  3. Grönsaker. Så lite som 5 portioner per dag kan hjälpa till att sänka kolesterolhalten. Du kan smyga grönsaker i din kolesterol diet enkelt. Att grönsaker din mellanmål eller en sida skålen för lunch eller middag är ett enkelt sätt för dig att få friska portioner av grönsaker. De har också andra vitaminer och mineraler som bidrar till att främja en sundare kropp.
  4. Fullkornsbröd. Ät hela poster grovt bröd i stället för vitt bröd. De hjälper spola ut gifter och kolesterol.
  5. Linfröolja och nötter. Inte bara hjälper de att sänka kolesterol, de också lägre blodtryck.
  6. Fisk och fiskolja. De är höga i Omega-3, som hjälper lägre triglycerider.
  7. Vin. Vin är bra - med måtta. Konsumerar måttliga mängder, enligt undersökningar, sänker kolesterol i kroppen.

Det är en fråga om att älska dig själv och väljer att bli bättre. Grönsaker.
Det är en fråga om att älska dig själv och väljer att bli bättre. Grönsaker.

Nyckeln i att sänka kolesterol är att hålla ett åtagande att göra hälsosamma val av livsmedel. Underhåll är viktigt, eftersom du inte vill kasta din kropp ur balans genom att vara i en "jojo diet". Det är en fråga om val av livsstil som gör att du kan bli bättre och hälsosammare. Det gamla ordspråket kommer alltid att vara sant - är bättre att förebygga än att bota. Hälsoproblem, som du kanske tror kan fördröjas, kan lätt vända sig till emotionella, fysiska, sociala och ekonomiska mardrömmar.

Det är en fråga om att älska dig själv och väljer att bli bättre

Det är en fråga om att älska dig själv och väljer att bli bättre. Att veta hur man sänka kolesterolnivåerna är lätt. Det gör dem som ibland innebär en utmaning. Ändra gamla sätt och gamla vanor bara plocka upp saker från livsmedelsbutiker.