E2h

Korrigera ptos i en nyfödd baby: korrigerande ögonoperationer

Läs om detta hängande ögonlock och nyfödda syn

Om ditt barn har ptos, som är en hängande ögonlock kan korrigerande ögonkirurgi vara nödvändiga för att säkerställa att visionen inte är permanent nedsatt och kan utvecklas normalt. Följande information om nyfödda vision och ptos kan hjälpa dig att avgöra om ditt barn eventuellt lider av detta speciella tillstånd och bör undersökas. Så här korrigerar ptos i nyfött barn .

Hur nyfödda syn fungerar:

 1. Från tiden barn föds, kan de se vissa objekt och former, men deras vision är ingalunda fullt utvecklad. Nyfödda kan se ansikten och andra stora former, men deras vision är mycket suddig. De kan inte urskilja de mindre detaljerna ännu.
 2. Spädbarn dras till starka färger och kontrasterande mönster av ljus och mörker, eftersom de kan urskilja stora skillnader, men de flesta av dem kan inte skilja mellan liknande nyanser och nyanser tills de är äldre.
 3. Ett barns syn förbättras i snabb takt. I själva verket, med den tid barnet är tre eller fyra månader, kommer han eller hon att utveckla förmågan att se mindre föremål och även att skilja mellan många färger.
 4. Genom fyra månader eller så, bör ditt barns ögon kunna arbeta tillsammans, vilket möjliggör djupseende.
 5. Genom ditt barns andra födelsedag, bör hennes vision vara jämförbar med en vuxen.

Tecken och behandling av ptos:

 1. Om ditt barns ögonlock verkar sloka eller inte verkar vara helt öppen, kan han lider av ett tillstånd som kallas medfödd ptos, en svag muskel i det övre ögonlocket.
 2. Ett barn med ptos kan se väldigt sömnig, eller på grund av hängande ögonlock, kan det verka som om ett öga är mindre än den andra.
 3. Ptosis kan förekomma i endast ett öga, eller i båda.
 4. En ögonläkare som är bekant med barnet hälsa bör undersöka ditt barn för att bekräfta en diagnos av ptos. Läkaren kommer att utvärdera visionen genom att undersöka elever och ögonen förmåga att röra sig. Dessutom bör ögonlocket höjd mätas, liksom ögonlocket lyftkraft och muskelstyrka.
 5. Om Ptos är mild, kan det vara strikt en kosmetisk fråga som inte påverkar synen alls. Lindriga fall nyfödda kanske inte behöver tas upp i detta skede men bör följas upp och kunde korrigeras när barnet är äldre.
 6. Om ögonlocket sjunker tillräckligt för att blockera vision, är dock problemet mer angeläget och måste åtgärdas. Annars kan utvecklingen av ditt barns syn äventyras av sjukdomar såsom lata öga.
 7. Utöver visuella problem kan Ptos också orsaka ett barn att lyfta hakan upp och luta huvudet bakåt för att försöka se bättre, vilket negativt kan påverka motorisk utveckling.
 8. Korrigering av svår Ptos innebär vanligen kirurgi på ögonlocket.
 9. Om visionen inte är alltför allvarligt försämras, kan ögonlockskirurgi vänta tills ditt barn är mellan tre och fem år gammal, men svårare Ptos kräver korrigering så snart som möjligt.
 10. Loppet av kirurgi beror på orsaken och svårighetsgraden av tillståndet. Det innebär i allmänhet återmonterar utsträckta muskler till sin rätta plats, förkorta en outvecklad muskel eller använda en sele för att lyfta ögonlocket.
 11. Barnet kommer vanligtvis att få narkos för ptos kirurgi.
 12. Efter operation, kan det ta flera veckor för ögonlocket för att nå sin slutliga höjd.
 13. Förvänta ditt barn ska övervakas noggrant av ögonläkare efter operation.

Korrigera ptos i en nyfödd baby: korrigerande ögonoperationer. Från tiden barn föds.
Korrigera ptos i en nyfödd baby: korrigerande ögonoperationer. Från tiden barn föds.

Tecken på andra visuella problem eller ögonbesvär:

 1. Om ditt barn har problem med att göra och hålla ögonkontakt med dig när han mognar, kan detta vara anledning till oro. Tala med din läkare om typiska syn utveckling hos spädbarn.
 2. Också leta efter tecken på att ditt barn inte verkar se dig.
 3. Om ditt barn ständigt har passerat ögon, eller ett öga som blir utåt, boka en tid med din läkare. Det är dock normalt för en bebis ögon att passera ibland under de första 4-6 månaderna.
 4. Testa ditt barn för att se om hon kan spåra ett objekt med ögonen. Vanligtvis barn kan göra detta när de är tre månader gamla.