E2h

Överlev ett astmaanfall utan medicinering

En sak om astma är att du aldrig vet när och var den kommer att attackera. Det finns många faktorer som kan utlösa astmaanfall, inklusive damm, luftrenare, eller parfymer. På grund av detta, är det viktigt för en astmatiker att ha en plan för astma och bär en inhalator, men ibland glömmer att bära sin inhalator.

Om du har en astmaattack och du inte har en inhalator, här är en guide som kan hjälpa dig att överleva en annan dag:

Överlev ett astmaanfall utan medicinering. Flytta bort från avtryckaren.
Överlev ett astmaanfall utan medicinering. Flytta bort från avtryckaren.

  • Håll dig lugn. Panik orsaker dina muskler att dra ihop sig och spänd, vilket gör det svårare för dig att andas. När du inser att du har en astmaattack, fokusera på din andning. Detta kommer att hjälpa till att hålla dig från panik. Ta djupa andetag istället för korta transporter eftersom korta kan göra dig hyperventilera. För att ta djupa andetag, andas långsamt genom näsan och andas ut genom munnen.
  • Flytta bort från avtryckaren. När du är lugn, du troligen kommer att avgöra vad som orsakade din astmaanfall. Om det är den parfym som din medarbetare sprutade, sedan komma ut ur rummet. Vistas inne i rummet kommer bara att göra attacken värre.
  • Sitt upprätt. Den bästa positionen är att andas är att sitta upprätt. Böj inte över, luta, eller ligga ner. Dessa kommer bara att göra andningen svårare.
  • Hosta. När du har en astmaattack, du väsande, så, i stället för att rossla, försöka hosta. Detta hjälper rensa slem ur luftvägarna, vilket gör det lättare för dig att andas. Samtidigt, drick ljummet vatten. Detta kommer också att hjälpa rensa slem ur luftvägarna. Dessutom bör du gnuggar bröstet medan hosta. Denna verkan hjälper till att få slemhinnor lossnade och gör det lättare att hosta ut.
  • Leta efter närmaste kaffekanna. Av någon anledning verkar det koffein i kaffe för att agera som en dilator som öppnar upp lungorna, och gör det lättare för dig att andas. Om det inte finns kaffe runt, prova varmt te som det också har koffein.
  • Leta efter salvia, pepparmynta och oljor eukalyptus. Du kan andas in ångan rakt ur flaskan, eller så kan du lägga en del i en bomullstuss och andas in doften. Dessa aromatiska oljor bidra till att öppna luftvägarna och ge dig lindring. Peppermint har också en lugnande effekt som kan mjuka upp spända muskler.

    Om du är en astmatiker, överväga ta någon av dessa aromatiska oljor i din handväska eller fåfänga kit. Du är mindre benägna att glömma att föra din handväska eller fåfänga kit vart du än går.

  • Inhale vattenånga. Återigen, löser detta upp slem i luftvägarna. Hitta en elektrisk potten, få varmvatten, och andas vattenånga som kommer ut av det. Detta skulle räcka om du inte har en liten ånga Vaporizer som du kan använda.

Astma attacker kan vara en olägenhet i bästa fall och dödlig i värsta

Astma attacker kan vara en olägenhet i bästa fall och dödlig i värsta fall. Du ska aldrig gå någonstans utan en inhalator. I off chans att du har glömt att ta en, följ stegen som beskrivs ovan.

Astma attacker kan vara en olägenhet i bästa fall och dödlig i värsta. Leta efter närmaste kaffekanna.
Astma attacker kan vara en olägenhet i bästa fall och dödlig i värsta. Leta efter närmaste kaffekanna.