E2h

Ryggsmärtor: orsaker, diagnos, behandling

Ryggsmärta kan vara en sådan smärta i, ja, tillbaka. Det orsakas av en mängd olika skäl och kan hindra dig från att göra ditt dagliga arbete. Några fall av ryggont beror på infektion - ibland tillsammans orsakar njure smärta, nacksmärta, knä smärta och ledvärk - medan de flesta fall innebär dålig hållning. Hur går läkarna om att behandla din ryggvärk? Läs vidare för att ta reda på om ryggont orsaker, diagnostik och behandling.

  1. Orsaker. Ryggsmärta kan orsakas av en rad olika saker, men i grunden de innebär press och stress på din ryggrad, hipbones eller ryggmusklerna. Enkla muskelspänningar är de vanligaste orsakerna till ryggsmärtor, helt enkelt eftersom de muskler som stöder ryggraden i konstant användning. Du sträcker dem när du står, du använder dem när man sitter, och du använder dem även när du ligger ner för att sova. Oftare än inte, är felaktig hållning den skyldige för spännare våra ryggmusklerna. Brist på motion bidrar också till denna stam, eftersom det bedövar de muskler som får chockade när uppmanas att flytta plötsligt. Dock är muskelbristning inte den enda orsaken till ryggsmärtor, eftersom det kan vara allt från ligament stam till skada spinal nerver, ben eller skivor. Det är bäst att rådgöra med din läkare för att se vilket område av ryggen påverkas.
  2. Diagnos. Ryggont diagnos är inte mycket speciell, och du kanske måste genomgå flera tester för din läkare att peka ut den exakta orsaken till din ryggvärk . Såvida du inte är förlamade av en ryggskada, kommer läkaren att undersöka bara ryggen nerver och muskler och se rörelseomfång av dessa delar. Han kan också beröra lokala delar av ryggen för att se vilka delar värkande eller är stressad. Han kan också administrera blod-och urinprov bara för att kontrollera om ryggont inte orsakas av någon annan infektion i hela kroppen. I svåra fall kan en röntgen eller en MRI (Magnetic Resonance Imaging) administreras för att kontrollera om du har några missbildningar i benen eller avvikelser i ryggen muskler. De kan också hjälpa till att upptäcka skador i anslutning vävnader, vilket kan orsaka dina ryggproblem.
  3. Behandlingar. Efter din läkare har diagnostiserats specifika orsaken till din ryggvärk, kommer han administrera behandlingar riktade mot att vissa problem. Grundbehandling kan innebära massor av vila, en is pack och acetylsalicylsyra för att minska smärta och inflammation. Mild till måttlig orsaker ryggsmärtor skulle kräva fysiska övningar som förbättrar den allmänna välbefinnande ryggen. Sjukgymnastik kan också ha möjlighet att hjälpa till att lindra smärta i dessa områden. Om smärtan är att hålla dig från att göra dina normala aktiviteter, kan din läkare förskriva läkemedel för smärtlindring. I svåra fall där ryggraden och andra berörda ben i ryggen, kan en kiropraktisk kirurg vara nödvändigt att korrigera krämpa.

Ryggsmärtor: orsaker, diagnos, behandling. Orsaker.
Ryggsmärtor: orsaker, diagnos, behandling. Orsaker.

Att hindra dig från att uppleva ryggont i framtiden, se till att träna god hållning när du står, sitter och ligger. Dessutom gör det till en vana att träna så att dina muskler kommer att användas för att ansträngt och skulle inte värker från att uppleva det. När du säkerhetskopierar börjar värka, omedelbart kontakta en läkare om vad man ska göra för att förhindra ytterligare skador.