E2h

Så att borsta ditt barns tänder

God tandhygien är viktigt och eftersom vanor som bildas i barndomen ofta stanna kvar alla i hela livet, smarta föräldrar börjar lära sina barn att ta hand om sina tänder från en mycket ung ålder. Även mjölktänderna behöver daglig omsorg och uppmärksamhet.

Steg 1

Hand om ditt barns första tänder. Medan de första tänderna inte kräver tandborstning och tandtråd bör de torkas ren efter matning med en fuktig disktrasa eller en bit gasbinda. Dessutom bör barn aldrig komma i säng med flaskor av mjölk eller juice eftersom närvaron av dessa vätskor sitter i ett barns mun när de sover kan främja förfall. Det är mycket bättre att lägga bebisen ner med en flaska vanligt vatten eller en napp som är tandläkare-godkänd.

Steg 2

Övervaka små som de borste. Barn brukar inte borsta ordentligt tills de är minst sex, så att föräldrar ska vara till hands för att hjälpa de yngre barnen med deras tandhygien. Genom att erbjuda både undervisning och uppmuntran, kan du hjälpa dina barn att vara stolta över sina stora, ljusa leenden!

Steg 3

Så att borsta ditt barns tänder. Hand om ditt barns första tänder.
Så att borsta ditt barns tänder. Hand om ditt barns första tänder.

Välja rätt borsten. Barnens tandborstar bör ha mjuka borst och vara dimensionerad för sina små munnar. Med det breda sortimentet av färgglada borstar finns i butiker, det finns säker på att vara en del som tilltalar alla barn.

Steg 4

Förstå vikten av fluor. De flesta tandläkare rekommenderar att barn borsta med en god kvalitet fluortandkräm, och vissa kan även ge råd i office fluorbehandling för ytterligare skydd. Tandkräm finns nu i en bra blandning av barnvänliga smaker, säker på att behaga även pickiest barnen.

Steg 5

Använd inte för mycket tandkräm. Barn behöver bara en liten mängd tandkräm - om en ärtstora sandskädda kommer att göra. För mycket ökar chanserna att ditt barn kommer att svälja tandkräm, vilket bör undvikas.

Steg 6

Ställ in en timer. De flesta barn (och vuxna också!) Tenderar att avsluta borsta tänderna på mindre än en minut, men tandläkare rekommenderar 2-3 minuter för att vara säker på att alla tänder ordentligt rensas. Genom att ställa in en timer, få barnen brukade borsta ordentligt. Ett bra alternativ till en timer är att spela musik när du borstar - typiskt borsta tänderna för längden av en sång är lagom.

Steg 7

Öva god form. Håll tandborsten i 45 graders vinkel mot tandköttskanten, borsta alla dina barns tänder i en mjuk, cirkelrörelse, var noga med att borsta framsidan, baksidan och tuggytor varje tand. Det kan hjälpa att börja på ena sidan och arbeta dig fram till den andra, en tand i taget, för att vara säker på att inga tänder ignoreras i reningsprocessen.

Steg 8

Rengör ditt barns tungan och insidan av kinderna också. För en övergripande frisk mun och färskt luktsalt andedräkt, försiktigt borsta ditt barns tunga. Många tandläkare rekommenderar också borsta insidorna av kinderna.

Steg 9

Övervaka små som de borste. Välja rätt borsten.
Övervaka små som de borste. Välja rätt borsten.

Låt ditt barn hjälpa till. Målet är att lära dina barn att ta väl hand om sina tänder självständigt så att barnen (även småbarn) bör uppmuntras att borsta sina egna tänder. Tills du är säker på att dina barn gör ett bra jobb, men måste du följa upp med tandborstning och tandtråd dina barns tänder efter att de har tagit sin tur.

Steg 10

Glöm inte att använda tandtråd. Rutinmässig tandtråd bör påbörjas så snart barn har två tänder som vidrör varandra. Tandtråd hjälper till att avlägsna plack och matrester som om de lämnas orörda, kan orsaka karies. Tandtråd kan vara svårt för barnen att bemästra och de flesta behöver hjälp tills de är åtta eller nio, men det är en viktig vana att fastställa. Om dina barn har svårt att manövrera traditionell tandtråd, kanske du vill prova en tand Flosser, som har en lång handtag ungefär som en tandborste.


Friska tänder och tandkött är en viktig del av den allmänna hälsan, så att föräldrar är klokt att hjälpa sina barn att skapa goda tandborstning vanor unga. Se till att de borstar minst två gånger om dagen - på morgonen och innan läggdags - men det är ännu bättre om de lär sig att borsta efter måltider, liksom. Förutom att tandborstning och tandtråd regelbundet, bör barnen besöka en pediatrisk tandläkare med sina första födelsedagar, och två gånger ett år efter det att rutinkontroll-ups och professionella rengöringar.