E2h

Så att borsta ett spädbarns tänder

Borsta en barnets tänder kanske inte är så lätt

Borsta en barnets tänder kanske inte är så lätt, speciellt om du gör det för första gången. Du måste vara försiktig, eftersom din bebis tänder är inte lika stark som din, men du måste se till att du borsta dem på rätt sätt så att du kan förebygga karies som kan leda till sönderfallet av barnets tänder tidigt. Ett annat skäl för att göra detta är så att ditt barn kan ha starka tänder medan de fortsätter att utvecklas.

Så att borsta ett spädbarns tänder. Framställning.
Så att borsta ett spädbarns tänder. Framställning.

Här är de steg på hur du kan borsta barnets tänder:

  1. Framställning. Få ditt barn vänja sig vid tanken på att borsta. För att göra detta kan du använda en gasväv och linda den runt fingret. Försiktigt rengöra tänderna på ditt barn. Gör det försiktigt och vara försiktig med tandköttet området.
  2. Baby tandborste. Det första du behöver göra är att köpa en tandborste för ditt barn. Ett barns tandborste skiljer sig från de som vi använder. Så snart den första tanden av ditt barn är synlig, bör du börja redan att borsta det. Du kan köpa en baby tandborste från barnet Store. Denna typ av tandborste är den som du kan bära på fingret. Den har mycket mjuk borst så att ditt barn inte kommer att göra ont.
  3. Hur att borsta. För ditt barn, behöver du inte använda en tandkräm ännu. Allt du behöver göra är att bära tandborsten på fingret och lätt borsta ditt barns tänder. Om du ännu inte angenämt för idén att använda en tandborste i början, vad du kan göra är att torka tänder ditt barn med en mjuk trasa. Gör detta minst en gång om dagen. Detta kommer att förhindra mjölk avlagringar bildas på tänderna av ditt barn.

För barnets som har fler tänder kan du redan barnet tandborste men ändå utan tandkräm. Du kan använda tandkräm med ditt barn när de kommer till tre års ålder. Kom ihåg att köpa tandkräm som är speciellt gjord för barn. Du kan också börja ta med spädbarn till tandläkaren i detta skede.

Dessa är de enkla stegen för hur du kan borsta barnets tänder

Borsta en barnets tänder kanske inte är så lätt. Baby tandborste.
Borsta en barnets tänder kanske inte är så lätt. Baby tandborste.

Dessa är de enkla stegen för hur du kan borsta barnets tänder. Som barn växer upp, de vill göra saker på egen hand. Se till att du lär ditt barn rätt sätt att borsta, så att de kan förhindra bakterier och plack byggs upp och så att de kan få en god munhygien. Du kan behöva ta ditt barn till tandläkaren oftare när tänder börjar växa och utvecklas. När de blir äldre, se till att få dem till tandläkaren minst en gång var sjätte månad.

Om du vill checka ut och köpa babyprodukter, kan du gå till webbplatsen babiesrus.com . Denna webbplats har alla de grundläggande behoven hos ditt barn från leksaker, hygienprodukter, hälsa och säkerhet, produkter utbildning och alla naturliga produkter.