E2h

Så att fördröja din menstruationscykel

En kvinnas menstruationscykel kommer vanligtvis var 28 till 30 dagar

En kvinnas menstruationscykel kommer vanligtvis var 28 till 30 dagar. Det kan dock finnas tillfällen som du vill fördröja din menstruationscykel till en tid då det kan vara mer bekvämt för dig. Fördröjningen kommer att ske beroende på hur mycket tid i förväg du har förberett för det. Dessa är inte säker eld sätt eftersom en kvinnas kropp kan vara oförutsägbara ibland. Ge dessa alternativ ett skott och se om de fungerar.

  • Prata med din gynekolog. Om du är på p-piller, kan du manipulera din cykel. Hur du tar piller beror på vilken typ av p-piller du är på. Din gynekolog kan även föreslå att du tar en injicerbar piller så att du bara har din tid ungefär fyra gånger per år. Dessutom är det en bra idé att ha en samlad bedömning av din fertilitet och hälsa innan du bestämmer dig för att göra ändringar i din menstruationscykel. Om du har problem med sköldkörteln eller andra medicinska problem, kan det inte vara en bra idé att skjuta din cykel.
  • Ta p-piller. En läkare kommer att ordinera den bästa p-piller för dig. Om du är närvarande på p-piller, hålla ta piller och utelämna en veckas paus. Bara ta 21 dagar piller och kasta bort placebo piller. Genom att ta två cykler av piller rygg mot rygg, kommer du skjuta din tid med en vecka eller två.
  • Överväga att ta noretisteron. Detta är en receptbelagda hormon som läkare ordinerar om du vill fördröja din tid. Ta det ungefär tre dagar innan du förväntar din menstruation. Doseringen och hur länge du behöver ta det beror på vad din läkare säger. När du har tagit noretisteron kommer din tid återupptas inom tre dagar. Du måste komma ihåg att detta inte är en p-piller, så du måste vidta andra försiktighetsåtgärder för att undvika graviditet.
  • Fyll ditt liv med stress. Inget vrak din månatliga cykel mer än stress. Sena långa nätter, brist på sömn, oro och försämringen kan alla utlösa en försening i din period på grund av ogynnsamma förhållanden i kroppen. Även emotionell stress kan orsaka dina hormoner för att gå över styr, så att du måste få försenas med så mycket som två veckor.
  • Gå på en fettsnål kost. Om du förlorar mycket i vikt, blir din hormonbalans rubbas, orsakar din tid för att få försenas eller ibland för att hoppa helt. Du måste dock se till att du förlorar vikt på ett sunt sätt. Crash diet fungerar inte och bara orsaka långsiktiga skador på ditt system.
  • Delta i ansträngande motion. Om du plötsligt träna för ett maraton eller göra en hel del hårt träningspass på gymmet, kommer din kropp anpassa sig. I de flesta fall mycket motion, särskilt om du är oftast stillasittande, kommer att påverka uppkomsten av din tid. Detta är dock inte en långsiktig lösning eftersom din tid kommer så småningom att hitta en rytm igen.


Inte alltid försöka fördröja eller manipulera din menscykel

Så att fördröja din menstruationscykel. Prata med din gynekolog.
Så att fördröja din menstruationscykel. Prata med din gynekolog.

Inte alltid försöka fördröja eller manipulera din menscykel. Det är fortfarande bättre att ha en regelbunden förutsägbar cykel eftersom detta är en bra indikator på fertilitet och den allmänna hälsan. När du har flyttat din tid till en annan vecka, återuppta ta hand om dig själv för att undvika långsiktiga hälsorisker.

Bestäm varför du vill skjuta din tid och avgöra om det verkligen är nödvändigt. I de flesta fall kan stress du sätter på din kropp inte vara värt att flytta din tid med några dagar. Tänk om det är bättre att helt enkelt låta naturen ha sin gång.