E2h

Så att lugna en orolig mage naturligt

Trött på att ta för många läkemedel för att behandla din magbesvär eller helt enkelt undrar om naturliga alternativ? Du har kommit till rätt ställe. Nedan följer en sammanställning av tips om hur man kan lugna en orolig mage naturligt. Ett varningens ord dock, de är tips du hittar här inte avsedd att ersätta din läkares råd. Här är de:

 1. Undersök din kost, äta och dricka vanor och livsstil. Upprörda magar orsakas av en massa saker som hoppa över måltider, äta för mycket, har för mycket fet mat, peppar och kryddor i din kost, för mycket kaffe, mejeriprodukter och andra livsmedel som är kända för att orsaka magbesvär. Magbesvär kan också vara en utlöpare av stress.
 2. Räkna ut vad livsmedel är leda till att du har en orolig mage. Vissa människor upplever upprörda magar på grund av att äta för mycket broccoli, brysselkål, blomkål, bönor äpplen och meloner.
 3. Kontrollera din medicinering. För mycket laxermedel, över beroende aspirin och ibuprofen kan orsaka upprörda magar. Dessutom finns det vissa ingredienser i syntetiska droger som kan utlösa din magbesvär. Rådgör med din läkare om att byta varumärken.
 4. Ändra din kost, äta och dricka vanor och göra några livsstil justeringar. Ät mindre av de livsmedel som är kända för att visa dina magbesvär. Begränsa ditt intag av feta livsmedel, mejeriprodukter och kaffe till exempel om de utlöser upprörda magar. När det gäller livsstil justeringar införliva motion i dina dagliga aktiviteter och sluta röka om du är rökare. Forskning om och tillämpa metoder att minska stressen, slappna oftare. Detta är bra inte bara för gas men din allmänna kondition och välbefinnande.
 5. Ät mer mage vänliga livsmedel. Kummin, frön fänkål, kex och bananer är kända för att underlätta matsmältningen och minska magen gas.
 6. Gradvis integrera fiberrika livsmedel i din kost.
 7. Sinne matlagning. Skär upp maten i mindre hanterbara bitar. Skölj konserverade bönor innan matlagning det att minska gas.
 8. Tugga maten ordentligt.
 9. Drick mer vatten. Vatten är en stor neutraliserare av alltför magsyra.
 10. Prova några hem rättsmedel för omedelbar lättnad. Prova att sätta en varmvatten kompress på din magbesvär tills det känns bättre. Värme stimulerar cirkulationen och är avkopplande. Blanda en halv tesked bakpulver i en halvfull glas vatten och drick blandningen. Den natriumbikarbonat i bakpulver är en gas neutraliseringsmedel.
 11. Prova att dricka kanel, ingefära, fänkål och mynta eller timjan te. Dessa teer hjälper i matsmältningen och minskning av magen gaser. Förberedelse är lätt. Allt du behöver göra är att koka ungefär en tesked ingefära, mynta eller timjan lämnar i en kopp vatten för att göra ingefära, mynta eller timjan te ansträngning är frivillig. Rör en fjärdedel till en halv tesked kanel i en kopp varmt vatten för att göra kanel te. För att göra fänkål te, sätta en tesked fänkålsfrön i en kopp kokande vatten, täck koppen och låt den stå tio minuter eller så. Sila av och njuta på fastande mage. Du kan också följa stegen för att göra fänkål te att göra mynta eller timjan te.

Så att lugna en orolig mage naturligt. Undersök din kost, äta och dricka vanor och livsstil.
Så att lugna en orolig mage naturligt. Undersök din kost, äta och dricka vanor och livsstil.

Nu när du vet hur man lugna en orolig mage naturligt, finns det ingen större anledning för dig att drabbas av besvär i en orolig mage. Men om symptomen kvarstår, är det bäst att rådgöra med din läkare för korrekt medicinering.