E2h

Så att sätta gränser med en person som har borderline personlighetsstörning

Borderline personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av instabila humörsvängningar och tänkande. Ofta är människor som lider av denna har svårigheter att hantera andra på grund av extrem känslighet leder till ilska eller dåligt humör. De har oftast låg självkänsla det är därför de har osäkerhet, rädsla för avstötning eller att vara ensam. Det finns olika effekter av Borderline personlighetsstörning Utveckling bortsett från att lättretad som paranoia, brist på självidentitet och tänker att de är maktlösa, oönskat och oälskad. I extrema fall, skada människor som lider av denna störning själva och vissa även begår självmord. Den exakta orsaken om denna sjukdom är fortfarande okänd, men vissa studier som gjorts gäller detta posttraumatiskt sjukdom och traumatiska händelser under personens barndom. Vissa studier säger att detta har något att göra med gener, att den person som lider av denna sjukdom har vanligtvis en nära släkting som också lider av denna sjukdom. Om du har ett förhållande med någon som har Borderline personlighetsstörning utveckling är det mycket viktigt att förstå sin situation och ha tålamod om det. Detta är något som hänt honom, att han inte valde. Men lika mycket som du älskar den personen, måste du också sätta gränser för att låta dem veta vad du tål och vad du inte kan. Du måste hjälpa honom att övervinna detta, men du måste också se till att du sätter gränser för att undvika känslan stressad eller deprimerad själv.

Här är de steg för hur man sätta gränser med en person som har borderline personlighetsstörning.

Så att sätta gränser med en person som har borderline personlighetsstörning. Gå till en professionell.
Så att sätta gränser med en person som har borderline personlighetsstörning. Gå till en professionell.

  • Gå till en professionell. Europeiska Psychiatric Association rapporterade att på grund av den högre vetenskap, förbättrades de flesta människor som lider av borderline personlighetsstörning mycket efter att ha genomgått kontinuerlig behandling. Konsultera en psykiater för en behandling inte bara att hjälpa din älskade en behandla sin sjukdom, men också hjälpa dig att sätta gränser.
  • Låt terapeuten och personen vet om din oro. Öppna upp och låt dem veta hur situationen påverkar dig. Berätta för dem hur du känner, men se till att inte vara över känslomässiga. Var lugn och sätta dig samman för att undvika att skada den andra personens känslor. Håll en måttlig röst och förhindra att höja sin ton. Du vill inte störa den andra personen så att du kan nå ut till honom lättare. Det kommer att bli svårare för dig att förstå varandra om man blir arg.
  • Förklara dina gränser. Låt personen veta att du älskar honom och du är där för att stödja honom. Säg till honom att han inte är ensam och att du är villig att hjälpa honom att bli bättre. Dock vara fast i berättar för honom att det finns gränser som du måste ställa in. Låt honom veta vad du kan och inte kan tolerera så att han är medveten om detta. Om personen har en sjukdom, betyder det inte att han inte kan förstå. Terapeuten kommer att vara där för att hjälpa dig och din älskade en som lider av borderline personlighetsstörning att kompromissa.


Vara stödjande under hela sin behandling. Rådgör alltid terapeuten om utvecklingen och hur du kan hjälpa honom att bli bättre.