E2h

Så att sträcka för att lindra ryggsmärtor

Ryggvärk har en hel del bakomliggande orsaker

Ryggvärk har en hel del bakomliggande orsaker. Ofta om det är ett resultat av dålig hållning, stukningar och stammar, otillräcklig muskelstyrka, dålig böjning och lyft tekniker och övervikt bland andra. Den mest tillgängliga formen av ryggen smärtlindring stretching. Stretching övningar bidra till att upprätthålla flexibilitet, minska smärta, och undvika stelhet och svaghet. Men viktigare än stretchövningar är de sätt att tillämpa dem. Om det görs på fel sätt kan stretching leda till skador. Därför är det viktigt att söka läkare innan du utför någon form av stretching övning särskilt om din ryggvärk är ett resultat av ett allvarligt ryggproblem eller andra medicinska tillstånd. Om emellertid stretching rekommenderas av din läkare eller om smärtan inte orsakas av någon kronisk och kritiskt tillstånd, kan du göra följande tips för att hitta lindring.

Så att sträcka för att lindra ryggsmärtor. Neck böjning sträcker.
Så att sträcka för att lindra ryggsmärtor. Neck böjning sträcker.

  1. Neck böjning sträcker. Börja med att stå eller sitta upprätt sedan försiktigt luta huvudet framåt rikta hakan mot bröstet. Slappna sedan vända huvudet åt vänster. Håll i minst 10 sekunder och upprepa samma steg till höger. Vinkla huvudet sakta åt vänster styr örat drygt vänster axel gör sedan samma åt höger. Om du upplever strama och ömma muskler i övre delen av ryggen och nacken på grund av långa timmar av arbete på datorn, är detta det snabbaste sättet att få lindring.
  2. Hamstring sträcker. Stå med ena benet vilande rakt på ett bord eller en stol. Böj andra benet och du kommer att känna en sammandragning under låret din upphöjda ben. Håll i 10 sekunder återgår sedan till utgångsläget. Har samma steg med andra benet. Annan hamstring stretch du kan göra när du står är genom att böja framåt i midjan med armarna hängande och ben något rakt. Nå för tårna tills du känner en stretch i hamstring.
  3. Rullning av axlarna. Stå med fötterna på golvet, knäna lite böjda och huvudet framåt. Rulla försiktigt dina axlar framåt för 10 gånger börjar med små cirklar och utvecklas till större. Gör samma sak i bakåt riktning.
  4. Hip vridning. Ligg på rygg med knäna fullt böjda sedan försiktigt rotera höfterna åt vänster innan benen ner till golvet. Håll i 10 sekunder och starta igen till göra samma procedur till höger.
  5. Låg rygg sträckor. Sitt upprätt på golvet med benen utsträckta rakt ut. Använd en övning band och vira den runt fötterna håller sedan till båda ändarna med händerna. Ta dig mot dina fötter med hjälp av bandet. Gör detta tills en sträcka känns från kalvarna hela vägen till din ryggrad och nedre delen av ryggen. Håll i 10 sekunder och upprepa minst tre gånger.

Stretchövningar rekommenderas varje dag för att hålla kroppen fräsch och mer flexibla. Om en daglig rutin gäller inte för dig, åtminstone 2-3 gånger i veckan kommer att förbättra din flexibilitet och eliminera ryggsmärtor.