E2h

Så för att acceptera din sjukdom

Lära att du har en obotlig sjukdom som sakta kommer att äta bort på din hälsa är alltid inte lätt. De flesta människor har svårt att hantera denna brutala sanning. Om du känner på detta sätt, så är du en av miljontals människor som har samma känslor och svårigheter. Normalt attacker av förnekelse, bitterhet och direkt depression är några av de saker du kan förvänta dig att känna. Återigen, detta är normalt och inget att skämmas för. Men om du inte gör något åt ​​detta och fortsätter att tyna bort om vad som kunde ha varit och hur orättvist livet har varit för dig, kommer du att börja märka att glädjen i livet passerar dig. Du behöver verkligen lära sig att acceptera din sjukdom för vad det är och leva det dyrbara tid du har kvar i ditt liv till fullo. Här är några tips på hur man kan uppnå detta acceptans och fortsätta med ditt liv.

Så för att acceptera din sjukdom. Tala med en professionell.
Så för att acceptera din sjukdom. Tala med en professionell.

  • Tala med en professionell. Ett sätt att motverka alla negativa känslor som du kommer att börja känna när du lär dig att ditt liv är orättvist på grund av en fruktansvärd sjukdom att prata om det med någon som kan ge dig mental och känslomässig vägledning. Det bästa alternativet är att prata med en professionell som en psykiater, psykolog eller kurator. Om du har vissa religiösa övertygelser, och sedan tala med din kyrka eller andlig ledare skulle vara ett alternativ. Dessa människor kan hjälpa dig att prata om dina problem och bitterhet om vad som drabbat dig och kan hjälpa dig att se det hela på ett mer positivt perspektiv.
  • Prata med någon med samma åkomma. Ett annat sätt att hjälpa dig acceptera din sjukdom är att hitta någon som har samma sjukdom eller sjukdom och har hittat ett sätt leva sitt liv positivt trots åkomma. Be din läkare att rekommendera en av hans patienter som har uppvisat ett mer positivt sätt att leva. Du hittar dessa människor i sjukdomar-specifika stödgrupper. Kontrollera din allaktivitetshus, lokala kyrkor och sjukhus för dessa grupper. Prata med folk med samma åkomma kan hjälpa dig att uttrycka dina negativa känslor och ge dig en bättre utsikter eftersom du nu vet att du inte är den enda lidande.
  • Vara positiv. Detta är förmodligen lättare sagt än gjort, men många tror att om du kan vara positiv att hela utsikterna och attityd kan leda till medicinska mirakel och mystiska helande. Det har hänt förut, så vem vet, det kan hända dig.
  • Låt din familj och vänner in till din värld. Att leva med en sjukdom är ganska svårt, särskilt om du traskar genom banan ensam. Det kan vara lättare och roligare om du kan låta din familj, vänner och nära och kära, med dig i sökvägen. Detta kommer att hjälpa dig att acceptera sjukdomen för vad det är och att det inte kontrollera vem du är, vad du känner, och ännu viktigare, hur du ska leva ditt liv. Med hjälp av de människor nära dig, kan du övervinna alla negativa känslor och gå på bättre saker.

Du kan undvika alla negativa tankar och förhållningssätt som kommer att börja krypa in i ditt system genom att bara vara mer öppen och sång om vad som händer inom dig. Uttrycka dig är alltid det bästa du kan göra att ta det första steget till en mer positiv och tillfredsställande liv oavsett vad sjukdom har funnit sin väg till dig.