E2h

Så för att eliminera stress som en ny mamma

Moderskapet är en krävande och påfrestande jobb

Moderskapet är en krävande och påfrestande jobb. Och det är ett ännu mer skrämmande uppgift för någon som har ett nyfött barn. Bortsett från stressen på förlossningen, post partum depression, särskilt för första gången mammor, är en möjlighet. Eliminera stress som en ny mamma då är avgörande för att göra moderskap en givande upplevelse. Här är några tips som hjälper dig att eliminera stressen.

  1. Ta hjälp av dina nära och kära. Nära familjemedlemmar, speciellt första gången morföräldrar, är en ny mammas första raden av stöd. Begär din familj för att hjälpa dig att ta hand om hushållssysslor särskilt under de avgörande dagarna efter förlossningen. På så sätt kan ett schema ritas ut för att ge vika för familjemedlemmar som är villiga att hjälpa till under sin fritid.
  2. Kom upp med rutiner och håll dig till dem. Rutiner är viktiga för ett nyfött barn, eftersom det hjälper lätta honom i den dagliga verksamheten. Medan ett nyfött barns schema är oregelbundet sedan hans vakna och utfodring timmar varierar, få honom van vid en fast rutin kommer att hjälpa honom att bli avslappnad och lugn. Vidare, att hålla sig till fasta rutiner är viktigt. Inte plötsligt förändra ett barns utfodring eller bad tid som denna till synes liten störning kan leda till stressande tantrum passar.
  3. Gör det till en vana att hålla dig själv vid god hälsa. Ta hand om ditt barns hälsa kommer att vara din viktigaste uppgift. Detta bör dock inte innebära att du inte kommer att fästa avseende vid dina personliga hälsobehov. I själva verket är detta den mest avgörande tiden för att hålla friska. Detta gäller särskilt om du ammar ditt barn. Att äta massor av grönsaker och frukter och fånga välbehövlig sömn kommer att öka din energi.
  4. Behåll korrespondens med nära vänner. Att hålla kontakt med vänner kommer att hjälpa dig att eliminera stressen av moderskapet. Detta är ännu mer meningsfullt om dina vänner har sina egna familjer också. Detta eftersom de vet exakt vad du sysslar med och kommer inte att ta det mot dig om du ibland rant om hur stressigt ett nytt mammas liv är.
  5. Följ några "jag" tid. Ha lite tid för dig själv kommer att hjälpa dig att tänka om och fokusera. En timme om dagen för att sitta ensam på uteplatsen, eller ett par timmar under helgen för att träffa köpcentret eller vänner besök, kommer definitivt att hjälpa eliminera stress.

Så för att eliminera stress som en ny mamma. Ta hjälp av dina nära och kära.
Så för att eliminera stress som en ny mamma. Ta hjälp av dina nära och kära.

Var öppen med din partner om de utmaningar du står inför som en ny mamma. På så sätt kommer du och din partner ska kunna ta en enad ställning och stötta varandra under denna svåra övergången av att ha en ny medlem i familjen.