E2h

Så för att öka din energi genom god näring

Om du brukar hitta dig själv att vara trött och oförmögen att hålla energinivån uppe under dagen på kontoret eller i skolan, du lider förmodligen av någon form av trötthet. Med den snabba livsstilen i dag, det är inte riktigt mycket av en överraskning att många människor verkligen har svårt att hålla sig vaken efter en stadig lunch. Bortsett från att se till att du har en bra mängd sömn på natten (ca 6-8 timmar för vuxna) och en aktiv livsstil som består av regelbunden motion, är det viktigt att du äter rätt.

Så för att öka din energi genom god näring. Följ alltid den mat pyramid och äter en balanserad kost.
Så för att öka din energi genom god näring. Följ alltid den mat pyramid och äter en balanserad kost.

Det finns sanning i talesättet att "du är vad du äter". Inte all mat är skapade lika. Vissa livsmedel kan du få energi medan vissa skulle kunna ge dig energi för ett par minuter med invagga dig till en riktigt dålig sömn några timmar senare. Här är hur du kan öka din energi genom att äta rätt saker:

  1. Följ alltid den mat pyramid och äter en balanserad kost. Du kommer att känna föryngrad och energi om du äter de nödvändiga portioner frukt och gröna bladgrönsaker (ca sex per vecka) samt protein (kött, sojabönor och andra baljväxter). Dessa livsmedel innehåller de byggstenar som behövs för att skapa en effektiv bränsle för kroppen.
  2. Drick vatten. Det kan verka som en no brainer, men uttorkning kan lätt få dig att känna trött och sjuk. Det bästa sättet att se till att du inte är uttorkad är att dricka innan du blir törstig. Inte alla vattenförluster i kroppen lätt sett - de flesta av förlusterna inte reflekteras av urinmängd eller mängden svett. Om du passerar gul eller orange urin, det skulle vara en bra tid att dricka ett par glas vatten. Din kropp säger till dig något när det händer.
  3. Se till att din kost ger dig full rekommenderade dagliga intaget. Du kan täcka upp för vissa brister genom att ta en multivitamin som kunde ta hand om alla dessa krav. Det finns en hel del varianter på marknaden att välja mellan, men de i huvudsak gör samma sak. Se till dock att du fortfarande äter en balanserad kost. Att ha ett tillägg ger dig inte licens att äta på ett osunt sätt.
  4. Ät inte enkla sockerarter såsom de som finns i godis och läsk. Medan enkla sockerarter i dessa produkter kan ge dig omedelbar energi, skulle din kropp reagera så småningom till denna stegring i glukos och få dig att känna dig sömnig inte långt efter att du äter den. När trött och yr, prova att äta ett äpple eller banan i stället.

Kom ihåg att kroppen acklimatiserar till en ny diet så förvänta dig inte dramatiska resultat. Du bör dock känna de förbättringar successivt och när du gör, skulle du vara riktigt kunna berätta för dig själv att du gör saker rätt.