E2h

Så här använder du en lapp för ögat för att förbättra mörkerseende

Har du tänkt en gång om varför pirater bära en lapp för ögat över ena ögat? Nej, det är inte alltid att de förlorat ett öga. Det är för att legenden säger att genom att bära en lapp för ögat, de kan ha "mörkerseende" vilket betyder att de kan se i mörker med det ögat. Våra ögon anpassa sig till ljusstyrkan. Om du ser tydligt när det är ljust och att en liten upplyst rum, kommer dina ögon inte att kunna se något. Men om du bär en lapp för ögat över ena ögat och ange låga upplysta rummet, kommer du att kunna se med ögat som täcktes. Här är de steg på hur du kan använda en lapp för ögat för att förbättra ditt mörkerseende.

  • Vad du behöver. Du behöver en ren lapp för ögat som passar dig. Om du inte har en, kan du använda en blind vikning istället så länge det kommer att hålla din ena ögat stängt. Du kommer också att behöva ett mörkt rum som inte är pitch black. Med hjälp av en becksvart rum kommer inte att göra experimentet lyckas.
  • Förbered din lapp för ögat. Har ett öga lapp som sitter bekvämt på dig. Tvätta ögat lapp innan du sätter den på eftersom vissa ögon plåster kan orsaka utslag. Applicera lite kräm eller lotion där du placerar ögat placera lapp för ögat på.
  • Bär ditt öga lapp. Sätt den på på ett ställe som normalt är tänd. Placera ögonlapp över huvudet och med händerna, försiktigt placera lapp för ögat, som bör vara horisontell (vilket betyder att det bör vara längre på längden och kortare från topp till botten), på toppen av din öga som du vill täcka. Nu, fixa remmarna bekvämt runt huvudet. Om banden är för lös, få tag på länken och justera den därefter. Dra den att dra tills du känner din lapp för ögat känns helt rätt.
  • Stäng din täckta ögat. Kom ihåg att hålla täckta öga stängt under hela den tid som det är täckt. Det kommer inte att bli lätt, men du kommer att gynnas ser senare.
  • Fördriva din tid. Titta på en film eller ett TV-show för att låta någon tid gå. Fortsätt att hålla täckta öga stängt.
  • Ange ett svagt upplyst rum. Välj ett rum som inte är pitch black. Du kommer inte att kunna se något även med täckta ögon om du gör. Var noga med att inte resa eller lös balans.
  • Ta av din lapp för ögat. När du står i det mörka rummet, försiktigt bort lapp för ögat. Du kan antingen placera ögonlapp på frilagda ögat eller hålla ej stängd öga stängt medan du öppnar tidigare stängda en.
  • Öppna stängda ögon. När du har stängt det andra ögat, öppna ögat som du har hållit stängt under ganska lång tid. Titta runt i rummet och häpna.


Nu förstår ni varför pirater bär en lapp för ögat

Så här använder du en lapp för ögat för att förbättra mörkerseende. Förbered din lapp för ögat.
Så här använder du en lapp för ögat för att förbättra mörkerseende. Förbered din lapp för ögat.

Nu förstår ni varför pirater bär en lapp för ögat. Det är verkligen inte bara vara en del av en kostym. Det är så att de kan hålla vakt i mörkret särskilt om de har hittat gömd skatt.