E2h

Så här rensar nästäppa hos spädbarn

Spädbarn som är ett år eller mindre ofta besväras av nästäppa

Spädbarn som är ett år eller mindre ofta besväras av nästäppa. Infant immunförsvar fortfarande anpassa sig till miljön, vilket de är känsliga för allergener och infektioner som producerar nästäppa. Att näsa-andas gör det svårare för spädbarn, som inte är vana att andas genom munnen när näsan är blockerad. Hjälp klart nästäppa hos spädbarn genom följande säkra metoder.

  • Hitta orsaken till nästäppa. Nästäppa är ett tecken på att barnet är att ha en sjukdom eller en negativ reaktion på ett ämne. Immunsvaret hos spädbarnets kropp mot irriterande orsakar de nasala slemhinnorna att svälla och producera nasala utsläpp att tvätta bort irriterande. För att rensa nästäppa, avgöra vad som orsakar immunsvar. Tänk på saker som barnet har stött eller ätit. Observera barnet och sin omgivning noggrant och ta del av de saker som kan ha bidragit till den nästäppa.
  • Veta om irriterande är i hans kost eller miljö. Det finns gott om allergener i luften och i objekt, och vissa barn är mer utsatta för dem än andra. Exempel på dessa allergener är pollen, sporer, mjäll, rök och damm, för att nämna några. När barnet är allergisk mot dessa, kan han ha rinnande ögon, nyser hela tiden och har utslag. Om barnet är allergisk mot ett livsmedel, såsom mjölk, mejeriprodukter, nötter och fisk, kommer han också diarré, kräkningar och gasbildning.
  • Eliminera allergiframkallande och irriterande. När du har bestämt orsaken till nästäppa, eliminera det från barnets kost eller miljö. Rengör sin omgivning och undvika att ta honom till platser där allergener finns. Ta mat som orsakar allergiska reaktioner från hans diet, och informera barnets vaktmästare om maten som han inte får äta.
  • Ta bort främmande föremål. Ibland ett objekt kan fastna i barnets näsgångarna. De tecken på att detta är fallet är blodiga, illaluktande eller missfärgad nasala utsläpp, andningssvårigheter och smärta. Försök inte att ta bort objektet själv om objektet är djupt inbäddat. Ta ditt barn till läkaren omedelbart.
  • Behandla infektioner. Nästäppa kan orsakas av virus och bakterier. Virusinfektioner försvinner vanligtvis spontant och inte kräver medicinering, medan bakteriella infektioner kräver antibiotika. Ta barnet till läkaren så att han kan föreskriva säkra läkemedel för att behandla infektionen. Följ instruktionerna i ge mediciner noggrant, särskilt när det gäller antibiotika som måste ges regelbundet och på schemat för att effektivt eliminera bakterier.
  • Använd saltlösning näsdroppar. Nasala avsvällande medel är vanligtvis inte säkra för mycket små barn. Använd koksaltlösning näsdroppar att tunna ut nasalt sekret att göra det lättare att strömma ut. Saline näsdroppar köps på apotek, och dessa är ren och säker för barn. Höj spädbarnets huvud och placera 01:59 droppar i varje näsborre.
  • Fukta luften. Slemhinnor behöver en viss mängd fukt, sålunda när luften är torr, de producerar nasala sekretioner. Hålla luften fuktig och slemhinnor klara genom luftfuktning. Se till att luftfuktaren du använder är ren, eller bakterier kan förorena luften att barnet andas.
  • Uppmuntra barnet att dricka mer vätska. När ett spädbarn har nästäppa, kan han vägra att dricka eftersom han försöker andas genom munnen. Gör honom att dricka vätska ändå eftersom det hjälper klara sekret och tvätta ur infektioner. Varma vätskor som soppa och varm mjölk hjälper lossa slem och lindra inflammerade slemhinnor.
  • Avlägsna de nasala sekretioner. Lär barnet att blåsa näsan, visa hur detta görs så att barnet imiterar dig. Använd en glödlampa spruta att suga ut nasala sekret om barnet inte kan blåsa näsan. Torka en rinnande näsa innan slem hårdnar.

Samarbeta med din läkare för att rensa nästäppa mer effektivt

Så här rensar nästäppa hos spädbarn. Hitta orsaken till nästäppa.
Så här rensar nästäppa hos spädbarn. Hitta orsaken till nästäppa.

Samarbeta med din läkare för att rensa nästäppa mer effektivt. Var uppmärksam på barnet och observera om han fortfarande bra eller om han redan i nöd. Gå till läkaren omedelbart när han verkar sjuk och oförmögen att klara.