E2h

Så här styr en adrenalinkick

När du drabbas av en panikattack

När du drabbas av en panikattack, rusar adrenalin genom kroppen. En adrenalinkick är till hjälp i nödsituationer, men kan orsaka stora obehag när adrenalinkick sker i situationer som inte kräver en plötslig ökning av energi. En adrenalinkick i situationer som inte behöver ökad styrka eller vakenhet kan orsaka kraftigt förhöjt blodtryck, skakningar, dimsyn och ökad hjärtfrekvens, andning och svettning.

Styra en adrenalinkick är viktigt om du ofta drabbas av panikattacker. Nedan finns några tips om hur man styr en adrenalinkick.

  • Förstå vad det innebär att styra en adrenalinkick. Styra en adrenalinkick innebär att ta kontroll över kroppens svar på vissa situationer som stressande eller känslomässiga situationer. Stressande eller mycket känslomässiga situationer är de stora bovarna för en adrenalinkick eller en panikattack. Genom att kontrollera hur din kropp reagerar på situationer som utlöser en adrenalinkick, kan du styra adrenalinkick själv.
  • Fastställa orsakerna. Fastställande av triggers i din adrenalinkick kan hjälpa dig att undvika eller hantera din adrenalinkick. Ta del av situationer där du upplever symptom på en adrenalinkick. Du kan undvika eller minska din exponering för dessa triggers genom att bestämma vilken typ av din adrenalinkick.
  • Inse den verkliga situationen. Rikta dig med din omgivning när du upplever en adrenalinkick. Till exempel, om du upptäcker att du har en adrenalinkick när deadline är bara några timmar bort, eller om du behöver tala inför en stor publik och uppleva en adrenalinkick, försäkra dig om att situationen är under kontroll och att du kommer att vara bra.
  • Andas. Med djupa, långsamma andetag kan sänka ditt blodtryck, hjärtfrekvens och andning därigenom styra en adrenalinkick. Ta 10 långsamma, djupa andetag för att lugna dig och ta kontroll över en adrenalinkick.
  • Minska stimulerande intag. Stimulantia som kaffe, cigaretter och söt mat och dryck kan öka sannolikheten för en adrenalinkick. Sakta minska mängden kaffe du dricker, sluta röka genom alternativa medel och släck söt mat och dryck för att minska sannolikheten för en adrenalinkick.
  • Minimera stress. Stress är en viktig utlösande faktor för en adrenalinkick. Minimera din stress genom att undvika stressiga situationer för att kontrollera en adrenalinkick. Om din livsstil har mycket involverad stress, kan du ta upp yoga eller meditation klasser för att få din stress under kontroll och minska förekomster av en adrenalinkick.
  • Söka professionell rådgivning. Om du hittar dig själv med en adrenalinkick för ofta, söka medicinsk hjälp från en läkare eller en psykiater. Vissa mediciner kan styra en adrenalinkick. Be om receptbelagda läkemedel som gjorts speciellt för att koppla dig och kontrollera din adrenalinkick.


Följa stegen ovan kan hjälpa dig att kontrollera en adrenalinkick

Så här styr en adrenalinkick. Förstå vad det innebär att styra en adrenalinkick.
Så här styr en adrenalinkick. Förstå vad det innebär att styra en adrenalinkick.

Följa stegen ovan kan hjälpa dig att kontrollera en adrenalinkick. Kom ihåg att försäkra dig om att du inte är i en stressad situation som behöver en ökning av kroppens adrenalin. Minska koffein, socker intaget och sluta röka som stimulantia kan öka sannolikheten för en adrenalinkick. Minimera stress för att undvika en adrenalinkick, som stress utlöser kroppen att frigöra mer adrenalin för att hjälpa dig att hantera stressiga situationer. Om allt annat misslyckas, kontakta läkare.