E2h

Symtom och tecken på svininfluensa: influensa information och fakta

Läs om de svin symptom influensavirus

Vanligtvis begränsas till svin, svin influensa (även kallad svininfluensa eller svinpest) är ofta i nyheterna, eftersom det verkar smitta människor också. Detta virus är ganska vanligt bland grisar. Vagel ägare vaccinera regelbundet sina djur för att skydda dem, men uppenbarligen vaccinationer är inte idiotsäker. På senare tid har detta virus drabbat människor och har spridning bland befolkningen i olika länder.

Så, hur vet du om du har svininfluensa? Du måste få information för att lära sig att identifiera och behandla den.

  • För det första finns det inga specifika eller unika symptom på svininfluensan.
  • De första symptomen kan vara samma som alla andra säsongsinfluensa - viral feber fram till lunginflammation. Några av svininfluensan indikationerna är feber, trötthet, illamående, rinnande näsa, irriterad näsa, infektion i de övre luftvägarna, kroppen värker och kraftig minskning av aptit, kräkningar, diarré och ibland torrhosta.

Om du upptäcker att du lider av en kombination av de ovannämnda symptom, är det bäst att konsultera en läkare, vidta förebyggande åtgärder och påbörja medicinering.

Symtom och tecken på svininfluensa: influensa information och fakta. Läs om de svin symptom influensavirus.
Symtom och tecken på svininfluensa: influensa information och fakta. Läs om de svin symptom influensavirus.

  • I allmänhet, i den mån det är möjligt, undvika internationella resor under denna tid, och fram till WHO: s hälsovarningar tas bort. Om du har återvänt från en internationell resa och verkar ha dessa symptom, då är det bäst att nämna detta till din läkare och att hålla sig borta så mycket som möjligt från mänsklig kontakt.

Gör en anteckning att enbart förekomsten av några av dessa symtom finns ingen anledning till panik. Som jag sa, svininfluensan symptom är väldigt lika säsongsbunden influensa eller feber. Försiktighet är dock säkert rekommenderas, och läkare bör eftersträvas.

  • För närvarande har svininfluensa fall rapporterats från delar av Europa, Mexiko, Sydeuropa, Europa, Afrika, Kina, Japan och vissa andra delar av östra Asien. Om du är i någon av dessa områden eller nyligen har besökt dem, eller om du känner någon som lider av dessa symtom, och om de har besökt dessa områden nyligen, då är det möjligt att du har svininfluensa.

Symtom och tecken på svininfluensa: influensa information och fakta.
Symtom och tecken på svininfluensa: influensa information och fakta.

Det bör noteras att viruset inte är kontrakterad genom att äta griskött. Viruset dödas av matlagning kött vid 160 grader Fahrenheit eller 70 grader. Svinpest sprids normalt bland människor från de smittade svin, det finns också några rapporter om viruset sprids genom människa till mänsklig kontakt mellan slutna grupper av människor.

Det finns svininfluensan förebyggande metoder. Ironiskt nog, men sant, de människor som är i regelbunden kontakt med grisar har högre immunitet mot influensa och ibland fly infektion.

Detta är några allmänna riktlinjer för att identifiera om du har svininfluensa. Medicinsk konsultation rekommenderas i fall av ovanstående symptom.