E2h

Upprätthålla sunda blodsockernivåer: normal blodsockernivå

Få tips för att kontrollera blodsockret

Patienter som har fått diagnosen diabetes måste ständigt hålla kontroll över sin blodsockernivå genom medicinering, rätt kost, regelbunden motion och blodsocker, eller blodsocker tester . Men med olika typer av stress och ohälsosamma faktorer som bidrar till en livsstil nuförtiden, är det viktigt att vara medveten om din hälsa och göra extra ansträngningar för att upprätthålla normala blodsockernivåer även om du inte har diabetes. Här är hur man gör det:

  1. Upprätthålla god vikt. Förlora eller vinna i vikt efter vad som är lämpligt för din längd och ålder. Detta är en svår utmaning, särskilt om du har en metabolisk problem. Rätt kost och motion är faktorer som hjälper dig att uppnå precis rätt vikt för dig.
  2. Ät en balanserad kost. Om du vill kontrollera dina blodsockernivåer, beröva dig av mat är inte lösningen. Vad du behöver är att veta vilken mat som är bra och dåligt för din kropp. Medan de flesta människor tror att kolhydrater är dåliga, behöver din kropp faktiskt dem för energi. Välj fiberrika livsmedel som frukt och grönsaker. Fiber är faktiskt en kolhydrat, men det ökar inte ditt blodsocker. Begränsa ditt intag av sockerhaltiga och förädlade livsmedel och undvika hetsätning.
  3. Träna. Även med stadiga socker nivåer, är regelbunden motion ett måste för att hjälpa dig att uppnå en sund kropp och livsstil. Fysisk aktivitet hjälper till att reglera dina nivåer och stärka ditt hjärt-kärlsystemet och andra delar av kroppen. Det stabiliserar också metabolismen och minskar kroppens fett.
  4. Övervaka glukosnivåer. Detta är mycket viktigt, särskilt för dem som redan fått diagnosen diabetes. Att hålla reda på dina glukosnivåer kan hjälpa dig att lära dig vilka faktorer bidrar till förändringar, om det är din fysiska aktivitet, mat, läkemedel eller stress. Typiskt, normala nivåer intervallet från 70 till 150 mg. Under 70, är ​​du i riskzonen för hypoglykemi. Symtom på hypoglykemi är yrsel, nervositet, ångest, svaghet, talsvårigheter, hunger, etc.
    Utöver standardsortimentet är hyperglykemi. Symtom är andfåddhet, illamående och kräkningar och muntorrhet, bland annat. Om du tar mediciner för diabetes, kommer regelbunden övervakning av dina glukosnivåer hjälpa dig och din läkare bestämmer din medicinering framsteg. En bärbar maskin som kallas en blodsockermätare kan också användas hemma så att du enkelt utföra tester. Det skulle vara till stor hjälp för dig och din läkare om du gör ett diagram för att visa förändringar i dina testresultat.

Upprätthålla sunda blodsockernivåer: normal blodsockernivå. Upprätthålla god vikt.
Upprätthålla sunda blodsockernivåer: normal blodsockernivå. Upprätthålla god vikt.

Om du har symtom för hypo-eller hyperglykemi, kontakta din läkare för diabetes kontroll, även om du tror att du inte har några blodsocker-relaterade problem eftersom ingen i familjen har fått diagnosen diabetes. Var medveten om din livsstil eftersom matvanor kraftigt påverka ditt tillstånd.