E2h

Upptäcka ketos

Ketos kan låta som en obotlig sjukdom eller annan typ av celldelning som mitos. Sanningen är (oavsett hur konstigt ordet är) det är bara en naturlig process som sker i vår kropp, så det finns inget att oroa sig för. Vad som är viktigare är att veta om din kropp är i ketos eller inte. När det inte finns tillräckligt glukos i kroppen, är fett omvandlas till energi. Detta är ett fall av ketos. Glukos är en typ av socker som ger energi till kroppen. När du intaget färre kolhydrater, en källa till glukos, kommer din kropp omvandla lagrad fett till energi, som så småningom kommer att resultera i produktion av ketonkroppar. Ketonkroppar är biprodukter från ketos som kommer att släppas av kroppen via urinen.

Upptäcka ketos. En annan indikation din kropp är i ketos är att du gå ner i vikt på grund av låg kolhydratintag.
Upptäcka ketos. En annan indikation din kropp är i ketos är att du gå ner i vikt på grund av låg kolhydratintag.

Varför är det viktigt att upptäcka om din kropp är i ketos eller inte? För dem som vill gå ner i vikt, använder en kropp i ketos de lagrade fett som energi, vilket gör att förlora vikt enklare, och för dem som är diabetiker, det hjälper dig att övervaka och underhålla din lågkolhydratkost.

Den primära metoden för att upptäcka ketos är att använda en keton-test remsor, så den här artikeln kommer att fokusera på denna metod. En keton-test remsor är en liten plastremsa som har en absorberande dyna i ena änden, finns i alla apotek, och kan hittas bland diabetiker leveranser. Den bestämmer nivån av ketonen i urinen.

  1. Helt enkelt doppa absorberande dynan i ett urinprov i en ren kopp. Tryck på kanten för att avlägsna överskott av vätska och kontrollera färgen på bandet efter 10-15 sekunder.
  2. Den ändrar färg från beige, vilket indikerar negativa ketoner, till rosa eller lila för en positiv indikation. Vanligtvis finns det inga ketoner finns i urinen, så om remsan visar en rosa eller lila färg då kroppen är i ketos.
  3. Dock är denna remsa så känslig att det ibland kan uppvisa en lila färg bara för att kroppen är uttorkad, så var noga med att följa instruktionerna innan du använder dessa remsor.
  4. Medan en beige färg band inte alltid betyda att du inte är i ketos, om du tror att du har underhållit dina kolhydrater vid en viss (låg) nivå, då finns det en möjlighet att du är i ketos. Det är bara att vissa människor använder ketoner effektivt, vilket resulterar i en brist på det i urinen.
  5. En annan indikation din kropp är i ketos är att du gå ner i vikt på grund av låg kolhydratintag. Kroppen är automatiskt i ketos när det inte finns tillräckligt med glukos i kroppen. Det kan hända efter tre dagar av lågkolhydratkost, eftersom den lagrade glukos ger bränsle för vår kropp i ungefär tre dagar.

Vill du bestämma om du gå ner i vikt på ett naturligt sätt

Vill du bestämma om du gå ner i vikt på ett naturligt sätt? Vill du kontrollera ditt kolhydrater intag? Prova denna metod och se själv om din kropp är i ketos eller inte.