E2h

Vad är en Headrush

Är du upplever ett plötsligt anfall av yrsel när du reser dig från sittande ställning? Kastar en snabb våg du av ditt saldo? Känner du dig förvirrad, och med bara ett par sekunder?

Denna abrupta skvätt sensation är medicinskt kallas en Headrush

Vad är en Headrush. När är en Headrush betraktas fortfarande som vanligt?
Vad är en Headrush. När är en Headrush betraktas fortfarande som vanligt?

Att abrupt skvätt sensation är medicinskt kallas en Headrush. Många människor har upplevt att bekanta känslan på en gång eller annan. Det betyder, med en Headrush är normalt. Tyvärr kan konsekventa eller ihållande anfall tydligt ange ett medicinskt problem.

Här är de viktigaste sakerna du behöver veta om en Headrush:

När är en Headrush betraktas fortfarande som vanligt

När är en Headrush betraktas fortfarande som vanligt? En Headrush kan verkligen påverka dig. Det är mycket förvirrande. Det är fortfarande helt normalt när det passerar direkt efter ett par sekunder. Du kan känna att du är på väg att falla. Så, för att motverka det, bara hålla fast vid något för att återfå eller behålla din balans. Hitta en stol eller ett bord att luta sig mot. Falling kan skada dig fysiskt. Förutse eller vara beredda att inte skada dig själv när du lider av en Headrush.

Vad kan orsaka en Headrush

Vad kan orsaka en Headrush? Flera faktorer kan bidra och leda en Headrush. Två av de vanligaste symptomen är associerade till antingen balansrubbning eller plötsligt blodtrycksfall.

Helst bör din kropp alltid perfekt balanserad

Denna abrupta skvätt sensation är medicinskt kallas en Headrush. Vad kan orsaka en Headrush?
Denna abrupta skvätt sensation är medicinskt kallas en Headrush. Vad kan orsaka en Headrush?

Helst bör din kropp alltid perfekt balanserad. Men när kroppen är plötsligt ur fas, kan din innerörat fungerar inte bra. På grund av detta, neurotransmittorer börjar att stiga. De kan försöka att rätta till obalansen. De oväntade anfall av neurotransmittorer markerar en Headrush. I vissa fall kan din Headrush åtföljas av kräkningar och illamående. Du kan också uppleva någon form av förskjutning eller spinning eller dimsyn.

Under tiden, kan ditt blodtryck också utlösa en Headrush

Under tiden, kan ditt blodtryck också utlösa en Headrush. Du kanske har hört talas om det tillstånd då blodet börjar samla in dina extremiteter när du sitter eller orörlig under en längre tid. När du försöker att stå upp, kan det ta ditt blod lite tid att nå din hjärna. Förseningen orsakar yrsel, prickig syn, eller en känsla av yrsel. Bland äldre personer, är detta ett ganska vanligt tillstånd. Det är träffande kallas ortostatisk hypotension.

Vad behöver jag tänka på när min Headrush kvarstår både i längd och frekvens? Om dina anfall av yrsel fortsätter under en längre tid, är det inte längre vanligt. Konsultera en läkare. Du kan lida av en åkomma. Det kallas ortostatisk intolerans. Det är en av de många störningar som är associerade till det autonoma nervsystemet. Din resa till din läkare kan också avslöja en massa saker. Vissa undersökningar visade att en Headrush orsakas av drogmissbruk.

Om du för närvarande lider av en Headrush, inte bandet

Om du för närvarande lider av en Headrush, inte bandet. Det finns ett antal behandlingar som är tillgängliga för dig. Dina olika alternativ inkluderar att ta medicin, genomgå sjukgymnastik, efter dietrekommendation och ökad motion rutin. En Headrush kan också vara genetiskt kopplade. Om så är fallet, kan din plötsliga yrsel inte helt elimineras. Däremot kan svårighetsgraden av dina yr passar vara ganska minskas genom medicinering eller någon lämplig behandlingsplan.