E2h

Välja diabetes testning meter: blodsocker mätare

Dessa mätare kan hjälpa till med att hantera diabetes och kontrollera dina blodsockernivåer

Många människor idag lider av typ 1-diabetes. Om du bor med diabetes, måste du kontrollera dina blodsockernivåer . En blodsockermätare är en batteridriven handhållen verktyg som får en exakt mätning av ditt blodsocker med ett litet blodprov. Det finns många märken med flera olika funktioner som finns tillgängliga i dag. Dessa är lätta att använda och ger snabba resultat. Dessa är portabel och ger korrekta avläsningar inom 5 sekunder.

Välja diabetes testning meter: blodsocker mätare. Användarvänlighet.
Välja diabetes testning meter: blodsocker mätare. Användarvänlighet.

Dessa blodsocker mätare är en livräddande enhet eftersom de varnar patienten av ovanliga glukosnivåer och kan ge omedelbara påminnelser att berätta för patienten att äta för att få glukosnivåer i ett säkert område. Det hjälper också läkaren hantera din diabetes eftersom informationen är nedladdningsbara, ge ditt tillgång läkare omedelbart till din nuvarande skick.

Börja hantera diabetes med dessa användbara meter. Här är några faktorer att tänka på när man väljer en mätare diabetes test:

Användarvänlighet. Vill du ha en mätare som kan arbeta med så minimal mängd blod som möjligt för att få en korrekt behandling. De flesta mätare behöver 1,0 mikroliter eller mindre för att ge ett korrekt resultat, men nyare modeller kan arbeta med även så lite som 0,3 mikroliter. Dessutom skulle det vara lämpligt om mätaren kan arbeta med prover tagna från olika delar av kroppen snarare än bara fingret. En alternativ testning webbplats kan vara handflatan, underarmen eller låret.

Kostnad. En test mätare är mycket prisvärd på under 75€ och är lätt tillgänglig på ditt grannskap apoteket. Vissa försäkringsbolag täcker även kostnaden för mätaren och en del tillverkare ger dem gratis. Även om du kan hitta gratis diabetiker meter är den verkliga kostnaden att betrakta testning band som du kommer att använda flera i en dag och kan inte återanvändas. Det är bra att köpa dessa i bulk. Remsorna oftast bara fungerar för den specifika märket på din mätare. En remsa kostar upp till en dollar så detta verkligen lägger upp.

Dessa mätare kan hjälpa till med att hantera diabetes och kontrollera dina blodsockernivåer. Kostnad.
Dessa mätare kan hjälpa till med att hantera diabetes och kontrollera dina blodsockernivåer. Kostnad.

Storlek. Blodsockermätare är portabla och kan passa lätt i väskan så att du kan testa din blodsockernivå på språng. Det finns några som är så liten att du kan lägga den i fickan. Dessa kommer också med en liten påse eller väska. Tänk, du kanske kompromissa storleken på skärmen när du får en mindre mätare.

Minne. Helst ska din mätare lagra runt 2 veckor till ett värde av data så att du kan kontrollera dina blodsockernivåer. Vissa modeller visar även när du har en ovanlig läsning och kommer att påminna dig att besöka din läkare. Det finns också modeller som varnar dig att äta kolhydrater omedelbart när dina blodsockervärden är farligt låg. Informationen på mätaren kan även laddas ner på din dator dator så att du omedelbart kan skicka information till din hälsa läkare att besvara frågor om din blodsockernivå.

Diabetes behöver inte avskräcka dig från att kunna göra de saker du vill. Med enkel övervakning och vissa livsstilsförändringar kan du hantera denna sjukdom. En blodsockermätare är ett utomordentligt verktyg som verkligen hjälper dig att hålla din hälsa på rätt spår. Du kan kolla in diabetes.org för mer information om diabetes. Slutligen, tala med din läkare för att hjälpa dig att göra ett informerat val.