E2h

Vilka är symptomen på ett nervöst sammanbrott

I denna mycket snabbt, upptagen värld är det inte ovanligt att många människor att säga att de är på väg att få ett nervöst sammanbrott. Men vad exakt gör denna term betyder?

Nervsammanbrott är inte en rent medicinsk term

Nervsammanbrott är inte en rent medicinsk term. Vi förstår det som en typ av psykisk sjukdom som berodde på en särskilt stressande eller smärtsam händelse. Det kan definieras som en allvarlig psykisk eller emotionell kollaps. Det finns faktiskt ett stort utbud av psykiska sjukdomar kan tillskrivas som ett nervöst sammanbrott. Några av dessa inkluderar panikattacker, ångest, akut stressyndrom, humör sjukdom, bipolär sjukdom och depression. Kort sagt, är nervöst sammanbrott en term som bara tjänar till att illustrera en mer djupgående problem.

Vilka är symptomen på ett nervöst sammanbrott. Fysiska symptom.
Vilka är symptomen på ett nervöst sammanbrott. Fysiska symptom.

Det finns, emellertid, är distinkta symptom som tyder på en person om att uppleva eller redan upplever någon form av nervös kollaps. Här är några av symptomen på ett nervöst sammanbrott:

Fysiska symptom

Fysiska symptom. Eftersom känslor är en stor faktor i hur kroppen fungerar, det finns också fysiska symptom som orsakas av en nervös kollaps. Några av dessa inkluderar sömnlöshet, förstoppning eller diarré, minnesförlust, extrem utmattning, förändringar i aptit (antingen en person börjar äta för mycket, eller för lite), störs menstruationscykeln och låg libido.

De ovan nämnda fysiska symptom kan också vara tecken på ett medicinskt tillstånd, och det är därför det kan vara klokt att få en läkares åsikt om en älskad plötsligt började uppvisar någon av dessa. Om det verkar inte finnas någon krämpa orsakar symtom, sedan titta på vinkeln av en känslomässig störning.

Emotionella symtom

Emotionella symtom. Dessa är oftast mycket uttalad och är de första ledtrådar att personen kan vara i randen av ett nervöst sammanbrott. Några av de emotionella symptom i samband med ett nervöst sammanbrott är depression, rastlöshet, förlust av förtroende, paranoida tankar, tankar på död och självmord, ointresse från samhällslivet, ser människor som inte finns, och höra röster.

Nervsammanbrott är inte en rent medicinsk term. Emotionella symtom.
Nervsammanbrott är inte en rent medicinsk term. Emotionella symtom.

I vissa fall kan dessa symptom avfärdas som bara vanlig nervositet eller oro över en kommande händelse, men det är bäst att du gör en insats för att verkligen lyssna på din älskade som börjar berätta sina elände. Om du känner att några av hans farhågor kan stå i proportion till situationen eller kanske till och med vara obefogad, då kanske det är dags att söka hjälp.

Beteendemässiga symptom. Denna kategori är en annan av de mest uppenbara symptom på ett nervöst sammanbrott. Detta inkluderar plötsliga humörsvängningar, våld, okontrollerade skratt eller gråt, och andra konstiga beteenden uppvisade även offentligt.

Kom ihåg

Kom ihåg att i dessa tider det hjälper verkligen om dig och dina nära och kära verkligen se upp för varandra. Gör det till en vana att lyssna noga till din älskade situation på jobbet, i skolan eller hemma. Om han är i mitten av en kris där han är sätt över huvudet, då ska du låta honom veta att du alltid där för att ge all hjälp han behöver. Du kan också styra honom mot söker professionell hjälp, om det är vad han skulle kräva. Kom ihåg, som med de flesta andra sjukdomar, behandling ett nervöst sammanbrott tidigt är mycket lättare än om det är djupt rotade redan.