E2h

Bor med strupcancer

Hals cancer är en cancer som uppstår i vävnaderna och väggar i svalget, en viktig del av den mänskliga andningsorganen och matsmältningssystemet. Symtom på strupcancer inkluderar ihållande halsont, hosta, svårigheter att svälja, en klump i halsen och blödning, bland andra. Strupcancer tros vara orsakad av tobaksrökning, hög alkoholkonsumtion missbruk, en ohälsosam kost och virusinfektion. Så vad gör du när du upptäcker att du har strupcancer? Bortsett från att få omedelbar medicinsk behandling, här är några tips på hur du kan leva och ta itu med strupcancer.

Ha en hälsosam, välbalanserad kost

Bor med strupcancer. Ha en hälsosam, välbalanserad kost.
Bor med strupcancer. Ha en hälsosam, välbalanserad kost.

Ha en hälsosam, välbalanserad kost. Om du väljer att genomgå kemoterapi, strålbehandling eller båda, är det bäst att hålla din hälsa i schack eftersom dessa behandlingar kan få det bästa av dig. Att upprätthålla en hälsosam, välbalanserad kost inte bara kan förbättra ditt välbefinnande, kan det spara bara ditt liv också.

Lär känna din sjukdom bättre Ett gammalt ordspråk säger:. Veta att problemet är halva lösningen. Om du vet vad du är uppe mot, då är det lätt att vinna kampen. Läs tidskrifter och beskriver strupcancer, eller konsultera medicinska experter om den invecklade beskaffenheten. Håll dig uppdaterad om den senaste utvecklingen i världen av medicin och vetenskap, eftersom den dagen kan bara komma på att någon kommer att hitta ett sätt att helt eliminera cancer från våra kroppar.

Vara i ständig kommunikation med din läkare

Vara i ständig kommunikation med din läkare. Ingen vet din kropp bättre än dig själv, men din läkare vet mycket om ditt välbefinnande för dig att betala tillräcklig uppmärksamhet åt hans råd. Regelbundet uppdatera din läkare om viktiga händelser som kan förekomma i din kropp så att han kommer att kunna följa dina framsteg. Detta sätt, om några komplikationer kan utvecklas i framtiden, vet din läkare redan vad som orsakade det och administrera lämplig behandling eller medicinering.

Ha en hälsosam, välbalanserad kost. Lär känna din sjukdom bättre.
Ha en hälsosam, välbalanserad kost. Lär känna din sjukdom bättre.

Delta i en stödgrupp. Personer med cancer ofta dukar under till dagbrott av depression, försämring inte bara deras hälsa, men deras liv också. Att vara runt människor som förstår din situation och som erbjuder ovillkorlig hjälp och stöd är avgörande för återhämtningen.

Håll en positiv attityd. Även om det är en mycket livsförändrande tillstånd, tjura och nedstämd om din sjukdom gör ingen nytta. Ja, det är deprimerande och frustrerande att veta att du har smittats av sjukdomen, men ingen mängd av gnäll och klaga kan hjälpa till att ta bort det. Istället upprätthålla en positiv attityd under hela denna pärs, och du kan bara komma ur den mycket levande och väl.

Många människor har upplevt cancer eftersom de har en mycket positiv inställning till det. Även om många har dött på grund av strupcancer, deras liv är oftast en bastion av hopp och ära för medpatienter och andra människor lika. Som de säger, är cancer en kamp och du kan bara vinna den genom att stiga ovanför krämpa och gå igenom livet som om du hade inget av det.