E2h

Hur man kan bota bihåleinflammation

Huvudvärk

Huvudvärk? Tryck bakom ögonen? Blockerad näsgångarna? Trötthet? Dessa är bara några av de mest uttalade symptom på en sinus-infektion, även känd som bihåleinflammation. Om du själv lider av denna sjukdom, här är några sätt att hantera:

Ta en avsvällande eller antihistamin. Ett avsvällande medel, som namnet antyder, arbetar för att krympa nasala passagen är svullna blodkärl som sedan skulle resultera i luften som passerar genom smidigare. Avsvällande medel kommer i form av piller och nässprayer, undvika att använda en nässpray i mer än tre dagar, eftersom det kan leda till att du blir beroende av detta.

Antihistaminer blockerar orsaken till sinus infektion

Antihistaminer blockerar orsaken till sinus infektion. Eftersom antihistaminer tenderar att orsaka dåsighet, är det bäst att ta dem på kvällen innan du somnar. Ta inte antihistaminer om du tar lugnande medel och antidepressiva.

Dessutom kan din läkare ordinera dig med ett antibiotikum

Hur man kan bota bihåleinflammation. Ta en avsvällande eller antihistamin.
Hur man kan bota bihåleinflammation. Ta en avsvällande eller antihistamin.

Dessutom kan din läkare ordinera dig med ett antibiotikum. I det här fallet, kom ihåg att det är mycket, mycket viktigt att du följer doseringen och medicinering schema religiöst. Vet att om du inte tar antibiotika på rätt sätt, det finns en stor chans att det kommer att finnas ett betydande antal sjukdomsframkallande bakterier vänster som kommer att utveckla en resistens mot antibiotika. Detta kan leda till döden.

Drick mycket vätska. Vatten

Drick mycket vätska. Vatten, fruktjuice, varmt te och soppa kommer att hjälpa tunt din trängsel, och hjälper dig att undvika risken att få uttorkad. Att inte nämna att dricksvatten är alltid bra för din kropp. Å andra sidan, undvika att dricka krämer, mjölk eller mjölkprodukter (eftersom de tenderar att öka trängseln).

Gör ånga inandning. Inandning ånga är effektivt till att öppna bihålorna för bättre luftflöde. För att göra detta, kan du använda en ånga SPRIDARE, om du inte har en hemma, kan du helt enkelt placera varmt vatten i en skål och andas in ångan som stiger. Om du har några äppelcidervinäger kan du lägga den i vattnet för bättre resultat.

Applicera varma förpackningar till ditt ansikte och näsan. Att göra detta kommer att befria din obehag, hjälpa öppna näsgångarna och bidra till att främja cirkulationen i dina bihålor. Vi rekommenderar att du använder varma förpackningen till ditt ansikte i fem minuter, tre gånger om dagen.

Antihistaminer blockerar orsaken till sinus infektion. Drick mycket vätska.
Antihistaminer blockerar orsaken till sinus infektion. Drick mycket vätska.

Försök naturläkemedel. Som ett alternativ till kommersiell medicin, kan du prova utprovade och testade naturläkemedel som skulle lindra symptomen på säkrare sätt. En sådan naturläkemedel kan du prova är äppelcidervinäger utspätt i ett glas vatten. Drick detta en klunk, och göra detta tre gånger om dagen i fyra till sex dagar. Den bör rensa symtomen i cirka två dagar, om någon märkbar förbättring sker, stoppa denna behandling.

Vila din kropp. Snälla, gör dig själv en tjänst och låt din kropp vila hela den tid som du upplever symtom sinus infektion. Tvinga dig att fortsätta arbeta kommer att misslyckas dig i det långa loppet, eftersom detta kommer bara orsaka symtomen att hålla längre.


Kom ihåg, det är mycket viktigt att du ger din kropp tid att läka, och med rätt former av behandling, bör du vara tillbaka på fötterna på nolltid. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!