E2h

Hur man ökar blodet natrium

Allt utöver är farligt

Allt utöver är farligt, även dricka för mycket vatten. Överdriven vattenintag är en av orsakerna till sänkt blodtryck natrium nivå, eller ett tillstånd som kallas hyponatremi. Detta tillstånd inträffar när det är lägre än den normala mängden natrium i blodet. Misstänker att du har detta om du känner illamående, muskelkramper, huvudvärk, förvirring och trötthet.

Tänk på dina senaste aktiviteter

Tänk på dina senaste aktiviteter. Har du svettas mycket eller har du bibehålls saltfattig kost sistone? Tog du mer vatten än du ska? Om ja, då har du förmodligen hyponatremi. Öka din blodet natrium är mycket viktigt, annars ditt tillstånd kan leda till koma eller krampanfall. Kontakta läkare omedelbart för svåra fall. Agera för sent kan leda till patientens koma eller krampanfall.

Nedan finns några sätt att öka blodet natrium för mindre allvarliga fall:

Hur man ökar blodet natrium. Tillsätt salt till mat.
Hur man ökar blodet natrium. Tillsätt salt till mat.
  • Drick mindre vatten. Gör detta om du tror att du har druckit för mycket vatten nyligen. Den idealiska mängden är minst åtta glas vatten varje dag. Om du dricker tredubbla eller dubbel än detta, sedan överväga att skära ner ditt intag. Minska ett glas vatten varje dag tills du når den idealiska antalet glasögon.
  • Ät salt mat. Du kan även ta bordssalt. Den är rik på natrium, vilket är nödvändigt i kroppen denna tid. Ta inte för mycket salt, dock. Ta bara en tesked och se om det får dig att må bättre. Öka intaget om du inte känner någon skillnad.
  • Tillsätt salt till mat. Om du inte kan ta vanligt salt, tillsätt sedan salt på maten. Sura livsmedel är bäst med salt.
  • Minska ditt intag av diuretika. Kaffe, te, läsk och andra diuretika kan råna bort vatten och salt från kroppen. Bättre sluta dricka diuretika samtidigt behandla dig från hyponatremi.
  • Ta i energidrycker med elektrolyter. Vätskor med elektrolyter kan ersätta kroppens förlorade salt. Detta är mycket viktigt om du misstänker att ditt tillstånd beror på överdriven svettning.

Det finns inget bättre sätt att bota något än genom att förhindra det från att hända. Börja göra de förebyggande tips nedan efter att återhämta sig från hyponatremi eller om du ännu inte lida detta.

  • Fyll förlorade natrium i kroppen. Dryck sportdryck om du kommer att hänge till extrema aktiviteter. Svettning är den vanligaste orsaken till förlorad natrium i kroppen. Dricka sportdryck bör ersätta den förlorade natrium omedelbart.
  • Bli inte bli av med salt från din kost. Vissa religiösa praxis och vissa kost rekommenderar fullständigt avlägsnande av salt från kosten. Detta kan leda till hyponatremi.
  • Öka saltintaget om du planerar att träna fysiska övningar. Detta kommer att förbereda kroppen för överdriven svettning. Med sportdryck hjälper men ökande saltintag hjälper bättre.
  • Drick inte för mycket vatten om du inte svettas så mycket. Om det inte finns anledning att dricka mer vatten, drick bara tillräckligt med vatten. Dricka mer vatten hjälper avgifta kroppen och hålla balansen. Om du dricker för mycket, kan du bara få bort den nödvändiga natrium i blodet.

Hyponatremi är inte en sjukdom utan ett tillstånd

Hyponatremi är inte en sjukdom utan ett tillstånd. Det är ett symptom på många möjliga sjukdomar som njursjukdom, psykisk störning, Addisons sjukdom, cancer, hypofysen sjukdom och hypotalamus. Det är bäst att rådgöra med din läkare för att utesluta dessa sjukdomar.